Fórum

 


Vloženie príspevku


* Meno:
* E-mail:
* Text:
* Antispam: - Zameňte "SPAM" za DRUHÉ písmeno vášho mena.
 

( * - povinné vyplniť )


Upozornenie pre prispievateľov do FÓRA ZDHS: Predstavenstvo ZDHS na zasadnutí dňa 19.11.2011 prijalo toto uznesenie: administrátor z internetovej stránky vymaže a bude mazať: príspevky dehonestujúce prácu a poslanie ZDHS, príspevky vybočujúce z medzí slušného správania, anonymné príspevky (príspevky bez skutočného mena prispievateľa – označené iba prezývkou), reklamné inzeráty nečlenov ZDHS. (členovia ZDHS umiestňujú svoje ponuky v sekcii Burza cez vydané ID a heslá spolkov ZDHS). 


Ikov Kopáčik | ikovkopacik@gmail.com | 23.05.2011 (14:08 hod.)

Tak sa nám rozprúdila celkom pekná debata. No, celkom pekná sa dá povedať iba s určitou dávkou tolerancie, ale aj hudba je pekná, ak je pestrá. Aj sebavedomie je potrebné, ak je primerané. Myslím si však, že kritizovať prínos Moravanky či Malokarpatskej kapely pre našu dychovú hudbu takýmto spôsobom je nielen neprimerané, ale tiež "zaváňa" niečim nezdravým. To, čo pre dychovku, jej rozvoj a popularitu urobili tieto kapely sa podnes, žiaľ, iným nepodarilo a veruže by sme to potrebovali. Veď tých splaškov, ktoré sa na nás rinú z médií máme už asi všetci dosť. Myslím si, že by bolo správnejšie presadzovať sa iným spôsobom, než netaktnou kritikou. A ešte si myslím, že sú veci ako úcta ku kolegom, taktnosť a slušnosť. Alebo už patria do slovníka cudzích slov? A len tak, mimochodom, Es trúbky sa v orchestroch menili za B trp. koncom šesťdesiatych rokov minulého storočia. A dychová hudba je naše spoločné dedičstvo. Tak si ju pekne kazme, v tom sme majstri.

Peter Cernicka | petercernicka@azet.sk | 23.05.2011 (14:02 hod.)

Súhlasim s p.Šníderom. S Valk súhlasím zo všetkým okrem toho ze Slabák s Moravankou nastavil novú latku v dychovke ktorá posunula dychovku dalej. Viem ze Moravanka natočila aj tanečné veci ale nemyslím koncertné skladby. Ludia sa na dychovke pri zábavách chcejú bavit aj na tanečné veci (samozrejme Valachovi stačí 2/4,3/4 pretoze je zánrovo veľmi skromný)Viem ze o moje aranzmá nemáte záujem tak isto ako ja o vaše takze myslím ze je to v pohode. Kazdý hrá to na čo má. Ja sa venujem čo mu chcem nie tomu čo mi odporučíte

Peter Šníder | snider.zv@gmail.com | 23.05.2011 (12:43 hod.)

Tiež by som rád reagoval na názor pána Valk(a) ktorý na prvý pohľad vyznieva trochu extrémne. Nakoľko toho pána osobne poznám, nechcem sa ho priam zastávať, len upozorním že je to vynikajúci hudobník, učiteľ, znalec klasickej hudby a zanietený dychovkár, dokonca môj kolega z orchestra. Páni, poprosím, nečítajte len slová, ale aj medzi riadkami. Páni Hudec alebo Slabák sú majstri svojho remesla, a najmä skutočné osobnosti za ktorými je vidieť kus poctivej práce, to nikto nepopiera. Bola tu narážka na istú šablónovitosť v inštrumentácii dychovej hudby ktorá je už pomaly folklórnym prvkom a najmä časté používanie B trúbiek v doprovode. Použitelnejšie by boli v tomto prípade Es trúbky, ale to je na dlhšiu debatu. Orchester či už dychový, alebo iný je veľmi živé a tvárne teleso a šikovný skladateľ alebo aranžér s týmto dokáže zázraky. Priznajme si však úprimne, že niektoré tanečné, alebo populárne skladby vyznejú v podaní dychovej hudby dosť zvláštne :-) Príčiny môžu byť rôzne, od zlého aranžmánu, cez nepochopenie skladby až po prílišný amatérizmus hráčov.

Miro Valach | miro55@gmail.com | 23.05.2011 (12:27 hod.)

Vážený pán Černička a valk. Prečo ste zrušili odkazovú schránku na vašej perfektnej a najlepšej kapele v galaxii a teraz mudrujete na serióznom fóre ZDHS? Nemáte ani kúsok cúdnosti? Čo viete o ZDHS okrem nepodložených klamstiev? Akým právom útočite na Hudeca, Slabáka, Jamrišku? Na čo sa to hráte? Najskôr niečo seriózne dokážte a potom mudrujte. Že máte za sebou pár mesiacov štúdia na konzervatóriu a niekoľko nevydarených projektov s rôznymi zoskupeniami , to už vieme. Len stále navieme o čom tu stále básnite. Veď keď ste taký spasiteľ DH na Slovensku, dajde si dokopy profesionálnych hudobníkov,nie samohrajku, napíšte, nahrajte, vydajte, predajte a potom môžete ponúknuť ďalej, ak o to bude mať niekto záujem. Dajte pokoj na tejto stránke serióznym ľuďom, čo niečo pre DH urobili a robia, a zveľaďujte radšej tú svoju vraj "Zlatú dychovku". To , čo ste ponúkli doteraz je len slabý odvar toho, čo tu už dávno bolo. Váš verný pozorovateľ Miro Valach.

J. Kozár | kozar.jozef@zoznam.sk | 23.05.2011 (11:25 hod.)

Pekný deň, nesúhlasím s názorom p. Černičku, že ZDHS sa priečia nástroje ako harmonika a gitara. Naša kapela je v združení 15 rokov, za pomoci p. Hudeca a Jamrišku (bývalého a terajšieho predsedu)sme nahrali tri CD a máme aj harmoniku a gitaru. Poznámka pre valk. Ste super odborník, keď si dovolíte tvrdiť, čo zmietli zo stola páni Hudec a Slabák. Len sa nehanbite za svoje meno.

Ondrej | trubka2000@gmail.com | 23.05.2011 (11:07 hod.)

Veľký to prehľad o dychovke máte páni Valk a Černička. Po prvé. Akým právom kritizujete Slabáka s Hudecom keď ste nedokázali ani jediné percento z toho čo oni. Veď to sú do neba volajúce kraviny. Po druhé: Tanečnú muziku dychovky hrávajú viac ako 25 rokov. Stačí si vypočuť platňu Galkoncert Moravanky z roku 1986, alebo LP z 1989 To nejlepší Z Moravanky kde je trebárs "Štěstí je krásna věc", alebo staré české polky v zmesi "Hezky od podlahy" zaranžované big bandovým štýlom. Malokarpatská zasa začiatkom 90-tych rokov nahrávala aj tanečné veci do Rakúska Na MORAVE Gloria, Vlado Kumpan, Mistříňanka, ale aj iné kapely hrajú aj tanečné veci A koniec koncov ani u nás nepoznám takú kapelu ktorá by nehrala niečo tanečné či už v spievaných, alebo orchestrálnych verziách. Černička prosím Vás netrepte, neznevažujte prácu druhých, venujte sa geniálnemu umelcovi Jakubcovi, robte si s ním tú vašu "úžasnú" hudbu. Dajte pokoj ZDHS a dychovke. Myslím si, že väčšina našich členov nestojí o vaše aranžmány pretože si vie zabezpečiť kvalitnejšie.

Peter Cernicka | petercernicka@azet.sk | 22.05.2011 (20:14 hod.)

V prípade záujmu o tanečné skladby pre MDH má kontaktuje mailom alebo na tel. Kedze doteraz ziadny z členov ZDHS vám túto sluzbu neponúka treba túto dieru zaplátat. Aranzujem skladby všetkých zánrov pre akékolvek obsadenia.

Peter Cernicka | petercernicka@azet.sk | 22.05.2011 (19:49 hod.)

Súhlasím z Valk. Neviem na čo existuje takéto zdruzenie ktoremu sa priečia nástroje ako gitara,harmonika alebo klávesy ked prijalo do zdruzenia X kapiel a súborov v podobnom nástrojovom zlození.Ale ved jasne zaplatili členské tak zobereme aj rockerov ked maju aspon 2 trubky. Ze by si Jamriška sám protirečil?Alebo je jedno kto zaplatí členské len aby bolo na pivo???

valk | valk@post.sk | 22.05.2011 (02:04 hod.)

Pozrel som si obidva odkazy na youtube, chlapci tam hrajú, snažia sa, tak to má byť. Je to mierne, alebo aj dosť gýčovité, lenže taká je pop music, ináč sa nedá. Budúcnosť dychovky? Sám sa často zamýšľam kam sa to celé uberá. Je nad slnko jasné že s esta esta estatata a krčmárikom maličkým dieru do sveta neurobíme. Dychová hudba mala najväčšiu slávu dávno za sebou, keď prišiel Slabák s Moravankou a neskôr aj Adam Hudec a jeho Malokarpatská kapela. Doslova zo dňa na deň zmietli zo stola všetko pozitívne čo sa v dychových hudbách budovalo. Odvtedy nám stačia dva kvíliace klarinety, max. tri túbky, tenory hrajúce sóla nezmyselne vysoko a B trúbky v doprovode aby tam štekali rovno do melódie. Nie som všemohúci a nemám patent na rozum, ale myslím si, že sme už v tomto smere dosiahli maximum a je nutné posunúť a o krok ďalej. V kalendári sa píše rok 2011.

Hudobný majster | petercernicka@azet.sk | 04.05.2011 (23:42 hod.)

Zdravim všetkých a prajem pekný deň

Stránkovanie: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59

Generačný čas: 19.954919815063ms, CMS system created by mr.Puetro0